| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 26
بازدید هفته : 150
بازدید ماه : 124
بازدید کل : 837733
تعداد مطالب : 864
تعداد نظرات : 4
تعداد آنلاین : 1
Template By: LoxBlog.Com
تهاجم فرهنگی
جی پی اس موتور
جی پی اس مخفی خودرو
تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان دانلود و آدرس kaktoos62.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
هپاتیت B و C میتوانند از طریق استفاده از وسایل شخصی دیگران نیز سرایت کند. وسایل شخصی همچون مسواک، تیغ، قیچی ناخن، لیف حمام، سوزنها و هر چیز دیگری که ممکن است اثری از خون آلوده روی خود داشته باشد میتواند باعث سرایت هپاتیت B و C شود. بنابراین، سعی کنید که از وسایل شخصی دیگران استفاده نکنید.
هپاتیت به معنای التهاب کبد است. ویروسهای مختلفی میتوانند باعث هپاتیت شوند. اصلیترین انواع بیماری هپاتیت شامل هپاتیت A، هپاتیت B و هپاتیت C هستند. علائم هپاتیت نوع A غالبا شبیه به علائم التهاب معدهای و رودهای یا گاستروآنتریت ویروسی هستند. در اکثر موارد مشکل افراد مبتلابه هپاتیت نوع A در مدت یک ماه برطرف میشود. هپاتیت نوع B و C هم میتوانند باعث بیماری ناگهانی و حاد شوند. باوجوداین، هپاتیت نوع B و C میتوانند منجر به سرطان کبد یا یک التهاب مزمن شوند که میتواند آسیب شدید کبدی به نام سیروز را به بارآورند.
آلودگی باعث سرایت هپاتیت میشود: هپاتیت A از طریق خوردن غذاها و نوشیدن نوشیدنیهایی سرایت میکند که آلوده به مدفوع فرد مبتلابه هپاتیت هستند. علاوه بر این، از طریق تماس نزدیک با یک فرد مبتلابه هپاتیت نیز دچار هپاتیت میشوید. برای مثال، از طریق عوض کردن پوشک کودک مبتلابه هپاتیت و از طریق تماس جنسی با فرد مبتلابه هپاتیت مبتلابه هپاتیت خواهید شد. علاوه بر این، بهداشت ضعیف نیز خطر ابتلا به هپاتیت C را افزایش میدهد. هپاتیت B و C اساسا از طریق خون، منی و دیگر مایعهای بدن که عفونیشدهاند به فرد دیگر سرایت میکنند.
محصولات غذایی و آب آشامیدنی آلوده: شیوع هپاتیت A به دلیل مصرف میوهها، سبزیها و سالادهای آلوده بوده است. برای جلوگیری از هپاتیت A باید محصولات غذایی همچون میوهها و سبزیها را پیش از مصرف بهخوبی بشویید، حتی اگر میوهها و سبزیهای مصرفی شما پوست کندنی باشند. حتی با نوشیدن آب آلوده نیز به هپاتیت A مبتلا خواهید شد، به همین دلیل توصیه میشود که پیش از مصرف آب رودخانه یا آب برکه آن را بجوشانید و سپس مصرف کنید. حتیالامکان سعی کنید که از آبهای معدنی بستهبندیشده استفاده کنید و از خوردن یخ خودداری کنید، مگر آنکه یخ از آب بطری شده درستشده باشد. برای هپاتیت A و B واکسنهایی وجود دارند، اما برای هپاتیت C هیچ واکسنی وجود ندارد.
دستهای آلوده یا کثیف: هپاتیت A میتواند برای ماهها در خارج از بدن زنده باقی بماند. بهداشت خوب شامل شستن همیشگی دستها یا استفاده از یک ماده تمیزکننده دست پس از توالت رفتن، پس از عوض کردن پوشک بچه و پیش از غذا خوردن و... میتواند به جلوگیری از هپاتیت A کمک کند. اگر از یک توالت عمومی استفاده کردید، سعی کنید حتیالامکان از دست خود برای استفاده از شیر آب استفاده نکنید یا برای استفاده از شیر آب و برای باز و بسته کردن در توالت از یک دستمال استفاده کنید و پس از خارج شدن از توالت عمومی فورا دست خود را با یک مایع تمیزکننده بشویید.
خون آلوده: خون یا مایعهای بدن که عفونیشده هستند میتوانند باعث سرایت هپاتیت B و C شوند. این عفونت میتواند حین تولد کودک از یک مادر آلوده، حین رابطه جنسی دو نفر یا از طریق تماس یک زخم باز به وجود آید. علاوه بر این، هپاتیت میتواند از طریق وسایل دندانپزشکی آلوده به فرد انتقال یابد، هرچند ضدعفونی کردن وسایل دندانپزشکی این امر را ناممکن میسازد. همچنین تزریق خون آلوده نیز باعث سرایت هپاتیت C میشود، هرچند امروزه خونهای اهدایی بهخوبی بررسی میشوند و احتمال تزریق خون آلوده به دیگران بسیار کم است. بهطورکلی، از هر 205000 انتقال خون یک انتقال خون هپاتیت B را سرایت میدهد و از هر 2 میلیون انتقال خون یک انتقال خون هپاتیت C را سرایت میدهد.
تاتو و سوراخ کردن بدن: با مراجعه به سالنهای تاتویی که بهداشت آنها در حد بالا است میتوانید خطر ابتلا به هپاتیت B و C را کاهش دهید. این سالنها باید تمیز و عاری از هرگونه آلودگی باشند و کارمندان این سالنها باید دارای مجوز بوده و بهخوبی آموزشدیده باشند. اگر تاتو کارها ابزار تاتوی خود را بهخوبی ضدعفونی نکنند و از ابزارهای یکبارمصرف برای چند بار استفاده کنند خطر ابتلا به هپاتیت B و C را افزایش میدهند. علاوه بر این، مطمئن شوید که تاتو کارها پیش از شروع کار خود دست خود را بهخوبی بشویند و از قبل از دست کردن به بدن شما از دستکش استفاده کنند.
پدیکورها، مانیکورها و اصلاح مو: رفتن به سالنهای زیبایی و آرایشگاهها نیز میتواند تااندازهای خطر ابتلا به هپاتیت B و C را افزایش دهد. اگرچه امکان انتقال هپاتیت C از طریق ابزار موجود در آرایشگاهها کم است (2 تا 5 درصد)، اما این احتمال وجود دارد که خونآلودهای روی این ابزار باشد و درنتیجه خطر ابتلا به هپاتیت B و C را در شما افزایش یابد. توصیه میشود که پیش از رفتن به سالنهای ترمیم ناخن یا اصلاح مو ابزار مخصوص خود مانند سوهانهای ناخن، قیچی ناخن، تیغها و دیگر ابزار یا تجهیزات را همراه خود ببرید.
تماس جنسی: برقراری رابطه جنسی با فردی که مبتلابه هپاتیت B است یک عامل اصلی برای مبتلا شدن به عفونتهای جدید است. ویروس هپاتیت B را میتوان در خون، مایع واژن یا منی یک فرد آلوده یافت. اگر امکان پرهیز جنسی ندارید واکسینه کردن خود مطمئنترین راه برای جلوگیری از ابتلا به هپاتیت B است. علاوه بر این، استفاده از کاندومهای لاتکس نیز خطر ابتلا به هپاتیت B را کاهش میدهد.
استفاده از وسایل شخصی دیگران: هپاتیت B و C میتوانند از طریق استفاده از وسایل شخصی دیگران نیز سرایت کند. وسایل شخصی همچون مسواک، تیغ، قیچی ناخن، لیف حمام، سوزنها و هر چیز دیگری که ممکن است اثری از خون آلوده روی خود داشته باشد میتواند باعث سرایت هپاتیت B و C شود. بنابراین، سعی کنید که از وسایل شخصی دیگران استفاده نکنید.
منبع: سلامت نیوز
اين هشدارها در حالي است كه اگر سيستم نظارت بر مواد غذايي كارآمد باشد، مسئولان بايد به مردم بگويند كه نگران آجيل شب عيد نباشيد. همهچيز تحت نظارت است و كنترل ميشود و اينكه آجيل ارزان و سالم است. چند روزي است كه مسئولان و معاونان وزارت بهداشت و همچنين كارشناسان تغذيه در كشور از احتمال وجود سم آفلاتوكسين در آجيلها ميگويند و هشدار ميدهند. اما سؤال اينجاست كه مردم چگونه ميتوانند مراقب سمي باشند كه در مواد پروتيني مثل انواع آجيلها وجود دارد؟ بسياري از مردم چون توان خريد آجيل مرغوب شب عيد را از فروشگاههاي معتبر ندارند، قطعا آجيل را بهصورت فلهاي خريداري ميكنند و اين اجتنابناپذير است و تازه از كجا معلوم كه همان آجيلهاي مرغوب هم كاملا بهداشتي و بدون آفلاتوكسين باشد.
بهنظر ميرسد كه بهترين راه ممكن و مؤثر براي مطمئن بودن مردم از سلامت مواد غذايي، اول نظارت مستمر و مؤثر و بعد آموزشهاي لازم آن هم در طول سال و مستمر باشد چرا كه هيچگاه هشدار دادن صرف، نميتواند راهگشا و چاره ساز باشد. حال اينبار نوبت به سم آفلاتوكسين رسيده، سمي كه به گفته متخصصان ورود آن به بدن انسان، ميتواند عوارض بسيار جبرانناپذيري براي انسان داشته باشد.
دكتر منصور رضايي، متخصص تغذيه و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در اينباره به خبرنگار همشهري ميگويد : سم قارچي آفلاتوكسين در درازمدت ميتواند منجر به سرطان كبد و در كوتاهمدت هم موجب ايجاد مسموميتهاي حاد شود. به گفته اين متخصص تغذيه، آفلاتوكسينها، سموم قارچي هستند كه از گونههاي قارچ آسپرژيلوس مانند آسپرژيلوس فلاووس و اسپرژيلوس پارازيتيكوس منشا ميگيرند.
اين سموم اگر از راه مواد غذايي وارد بدن شوند بسيار خطرناك هستند. به گفته كارشناسان سم آفلاتوكسين اگر به مقدار زياد وارد بدن و مصرف شود، سبب نارسايي كبد و بدتر از آن سرطان كبد ميشود. چراكه اين سم باعث تغييرات ژنتيك روي سلولهاي گوارشي بهويژه كبد ميشود.
به اين ترتيب كه سم پس از ورود به بدن، در كبد تجمع ميكند و ابتدا نارسايي كبد و سپس سبب عوارض جبران ناپذير ديگر مثل سرطان كبد خواهد شد. دكتر رضايي ميگويد: بهدليل عوارض جبران ناپذيري كه اين سم در بدن انسان ايجاد ميكند، در كشورهاي اروپايي و آمريكايي بهشدت بر واردات منابع پروتئيني بهويژه آجيل نظارت و كنترل ميكنند.
مرتضي صفوي، متخصص تغذيه هم، درباره به مصرف آجيلهاي مانده و نمناك هشدار ميدهد و ميگويد: ما بايد نسبت به ماندگي آجيل حساس باشيم چرا كه ممكن است سم مهلك آفلاتوكسين را وارد بدن انسان كند. رئيس آزمايشگاه مرجع غذا و داروي وزارت بهداشت هم ميگويد : آجيل، تنقلات و حبوباتي كه بيرون مغازهها هستند، آلوده به انواع ميكروبها و فلزات سنگين هستند.
حسين رستگار تاكيدميكند :مسئولان بهداشتي بايد فكري براي استاندارد نگهداري مواد غذايي در مغازهها بكنند. در بسياري موارد شرايط نگهداري مواد غذايي در فروشگاههاي شهري و جادهاي استاندارد نيست و آلودگيهاي زيادي در آنها ايجاد ميشود كه براي سلامت مردم خطرناك است. پسته، بادام، انواع آجيل، تنقلات و حبوبات نيز در موارد بسياري هم در شهرها و هم در جادهها در فضاي بيرون مغازه و در مقابل نور و گرما و آلودگي هوا قرار ميگيرند.
استاتین ها مسیر ساخت کلسترول توسط کبد را مسدود می کنند، بنابراین سلول های کبدی خالی از کلسترول می شوند. همچنین استاتین ها به جذب مجدد کلسترول از رسوب های موجود در دیواره شریان ها کمک می کنند و به این ترتیب بیماری شریان های کرونر را از بین می برند.
تحقیقات انجام شده روی داوطلبان انگلیسی نشان می دهد که مصرف این دارو احتمال سرطان کبد را کاهش می دهد.
به گزارش موسسه ملی سرطان آمریکا، سرطان کبد (HCC) سومین علت عمده مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان محسوب می شود. این بیماری معمولا در افراد بالای 50 سال و به خصوص در مردان دیده می شود.
سیروز یا زخم شدن کبد، هپاتیت B و C ، عفونت ویروسی، التهاب مزمن کبد، هموکروماتوز (تجمع آهن در بدن) و مصرف الکل، مهمترین دلایل ابتلا به سرطان کبد هستند.
متخصصان آمریکایی در جدیدترین تحقیقات خود دریافتند که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ممکن است که بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان کبد قرار گیرند. این تحقیقات نشان داد که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در حدود 2 تا 3 برابر نسبت به افراد سالم بیشتر با خطر ابتلا به سرطان کبد روبهرو هستند.
این متخصصان می گویند افزایش خطر ابتلا به سرطان کبد با داروهای دیابت میتواند در ارتباط باشد. برخی از این داروها سرکوب طبیعی سرطان کبد را مهار می کنند.
سازمان بهداشت جهانی در تازهترین گزارش خود پیش بینی کرده است که میزان مرگ و میر افراد دیابتی تا سال 2030 میلادی افزایش می یابد. پیروی از رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، کنترل وزن و خودداری از مصرف دخانیات به پیشگیری از بیماری دیابت کمک میکند.
جام جم سرا: محققان علوم پزشکی در چین و آمریکا در مطالعهای مشترک دریافتند تلقیح واکسن هپاتیت بیدر نوزادان، آنان را در برابر ابتلا به سرطان کبد در بزرگسالی، تا حد زیادی ایمن میکند.
به نقل از پایگاه خبری یورک الرت، محققان موسسه علوم پزشکی چین به سرپرستی دکتر توایانگ چن و دانشمندان آمریکایی اعلام کردند تلقیح این واکسن در نوزادان، خطر ابتلا به سرطان کبد، به میزان ۸۴ درصد کاهش مییابد و همچنین مرگ ناشی از ابتلا به سرطان تا ۷۰ درصد کم خواهد شد.
هنگامی که سلولها توانایی تقسیم و رشد عادی خود را از دست میدهند این موضوع منجر به تسخیر، تخریب و فاسد شدن بافتهای سالم میشود و در نهایت، سرطان ایجاد خواهد شد. از اجتماع این سلولهای سرطانی و تخریب سلولهای بافتهای سالم توده ای به نام تومور ایجاد میشود. اگر تومور به لایهای محدود ختم شود و به سایر بافتها و ارگانها سرایت نکند تومور خوش خیم (غیرسرطانی) است و اگر تومور گسترده شده یا به طور بالقوه قابلیت پخش شدن و احاطه کردن سایر بافتها و ارگانها را داشته باشد بدخیم یا سرطانی نامیده میشود.
برخی از شکلهای سرطان متاستاز (Metastasize) میکنند به این معنی که خصوصیت تهاجمی پیدا کرده و به سایر بافتهای بدن، عمدتا از طریق خون و لنف، سرایت میکنند و تومورهای جدیدی را ایجاد میکنند.
تاکنون بیش از یکصد نوع سرطان شناسایی شده است و این سرطانها در هر قسمتی از بدن میتواند تظاهر پیدا کنند. مرگ ناشی از سرطان در سال دو هزار و پنج، هفت میلیون و ششصد هزار نفر بوده است که سیزده درصد از کل پنجاه و هشت میلیون مرگ در سراسر جهان را به خود اختصاص میدهد.
نتایج یک پژوهش ایتالیایی نشان میدهد که نوشیدن روزانه ۳ فنجان قهوه خطر ابتلا به سرطان کبد را به نصف میرساند.
پیش از این هم نتایج پژوهشهای مختلف نشان داده است که نوشیدن قهوه در پیشگیری از بسیاری از بیماریها تأثیر دارد. این بار نیز محققان ایتالیایی ثابت کردهاند که نوشیدن قهوه خطر ابتلا به سرطان کبد را به میزان ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش میدهد.
برای رسیدن به این نتایج این محققان روی مقالات معتبر علمی چاپ شده از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۲ بررسیهای دوبارهای انجام دادند.
آنها مشاهده کردند افرادی که روزانه حدود ۳ فنجان قهوه مینوشند خطر ابتلا به این بیماری در آنها ۴۰ درصد کاهش مییابد.
مصرف کم این نوشیدنی یعنی کمتر از ۳ فنجان در روز نیز این خطر را ۲۸ درصد کاهش میدهد.
محققان مشاهده کردند افرادی که روزانه بیش از ۳ فنجان قهوه نوشیدهاند به میزان ۵۶ درصد خطر ابتلا به سرطان کبد را از خود دور کردهاند.
توجه داشته باشید دریافت واکسن ویروس هپاتیت، کنترل انتقال ویروس هپاتیتC
و قطع مصرف الکل از روشهای سادهی پیشگیری از سرطان کبد میباشند. با این سه کار ساده میشود خطر ابتلا به سرطان کبد را تا ۹۰ درصد کاهش داد
نوشیدن فقط ۱ فنجان در روز نیز خطر این بیماری را ۲۰ درصد کاهش میدهد.
به عقیدهی محققان تأثیر قهوه در سلامت کبد میتواند ناشی از خواص آن در پیشگیری از ابتلا به دیابت یا تأثیر آن در بیماری سیروز کبدی و آنزیمهای کبد باشد.
توجه داشته باشید دریافت واکسن ویروس هپاتیت، کنترل انتقال ویروس هپاتیتC و قطع مصرف الکل از روشهای سادهی پیشگیری از سرطان کبد میباشند. با این سه کار ساده میشود خطر ابتلا به سرطان کبد را تا ۹۰ درصد کاهش داد.
باید بدانید که این سرطان ششمین سرطان رایج در سرتاسر جهان و سومین عامل مرگومیر ناشی از سرطان محسوب میشود. متأسفانه هپاتیت B و C از عوامل اصلی ابتلا به سرطان کبد هستند. مصرف الکل، مصرف دخانیات، چاقی مفرط و دیابت نیز از عوامل دیگر ابتلا به این بیماری محسوب میشوند.
پژوهشگران دریافتهاند که نوع خاصی از نارسایی کبدی میتواند سبب خستگی و بیحوصلگی در افراد در دراز مدت شود.
پژوهشگران با مطالعه موردی بر روی گروهی از داوطلبان در طول سالها دریافتهاند که خستگی میتواند یکی از علامتهای بیماری کبد در افراد باشد.
گفتنی است؛ بیماری هپاتیت C، توسط خون به سایر افراد منتقل میشود و هنگامی که در بدن شخص وارد میشود، میتواند باعث سیروز کبدی و نارسایی کبد و حتی خطر ابتلا به سرطان کبد در آنها شود.
بررسیها نشان میدهد؛سیروز کبدی تنها ۳۰ سال پس از ورود به بدن انسان تولید علائم میکند و تا آن زمان تنها شخص احساس خستگی و ناخوشی دارد.
بسیاری از مردم با بیاعتنایی از کنار این علامتها میگذرد در صورتیکه میتواند زنگ خطری برای سلامت آنها باشد.
پزشکان خستگی را یکی از علائم اولیه ابتلا به هپاتیت C معرفی کردهاند و از افراد میخواهند تا چنانچه این علائم را در خود احساس کردند و چنانچه تاریخچهای از احتمال وجود بیماری هپاتیت در خود دارند سریعاً به پزشک متخصص مراجعه نمایند.
هران -عضو انجمن بین المللی تحقیقات تنباکو و سیگار گفت: پژوهش های اخیر نشان می دهد که نیکوتین موجود در سیگار همراه با رژیم غذایی پرچرب موجب رسوب دانه های کوچک چربی در کبد و افزایش تری گلیسیرید ذخیره شده کبدی می شود.
دکتر ˈنصیر دهقان ˈدر گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود :استعمال سیگار بر روی ارگان های حیاتی بدن اثرات زیانباری بر جای می گذارد و می تواند زمینه ساز بیماری های جسمی و روحی متعددی نیز شود .
کبد از مهم ترین اعضای بدن است که عملکرد سم زدایی و پاکسازی را بر عهده دارد .
دهقان گفت: کبد چرب نوعی التهاب و نارسایی مزمن کبدی است که در اثر رسوب مزمن چربی در کبد به وجود می آید. کبد چرب غیر الکلی در جامعه ما شیوع نسبی دارد و عوامل مساعد کننده متعددی در این زمینه دخیل هستند که مهمترین آن اضافه وزن و مصرف رژیم غذایی پر چرب است .
وی همچنین ادامه داد: از دیگر عوامل زمینه ساز کبد چرب می توان به دیابت، مصرف بیش از حد کافئین و سیگار اشاره کرد.
عضو انجمن بین المللی تحقیقات تنباکو و سیگار گفت: استعمال سیگار سبب ایجاد بار اضافی برای عملکرد سم زدایی کبد می شود که همین امر می تواند زمینه ساز ایجاد التهاب و کبد چرب شود.
وی اضافه کرد : استفاده از نیکوتین و سایر محصولات دخانی حاوی تنباکو موجب آزاد شدن واسطه های عصبی کاتکول آمین ها درخون می شود که این مسئله خود نیز موجب آزاد شدن چربی از سلول های چربی به جریان خون و گرفتگی عروق (آترواسکلروزیس) می شود. درواقع پیامد این امر ایجاد کبد چرب است.
وی افزود: سیگار با تاثیری که برروی گیرنده های انسولین بر روی سلولها می گذارد موجب بالا رفتن مقاومت سلول های بدن به انسولین شده و افزایش قند خون را در پی دارد و این بیماری تاثیر مستقیمی بر ایجاد کبد چرب دارد.
وی ترک سیگار را یکی از عوامل موثر در بهبود کبد چرب دانست و یاد آور شد: ترک سیگار مستلزم یادگیری و کسب مهارت های مقابله با شرایط یا حالات روحی خاصی است که فرد را به سمت سیگار سوق می دهد. در این روند فرد باید مهارت های حل مسأله، کنترل هیجان منفی، حل تعارض و قاطعیت را کسب کند
منبع:خبرگزاری جمهوری اسلامی - ایرنا
واحد مرکزی خبر: محققان علوم پزشکی در نشست انجمن بیماری های گوارشی آمریکا اعلام کردند مصرف قهوه به کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد کمک می کند.
دکتر «کارلو لاوچیا» و همکارانش در بخش اپیدمیولوژی موسسه «تحقیقات فارماکولوژی» در میلان ایتالیا می گویند بررسی آنان نشان می دهد سلامت انسان به طور جدی به سلامت کبد او وابسته است. محققان می گویند جلوگیری از ابتلا به سرطان با مصرف قهوه ، به خصوص به تاثیر بازدارنده قهوه در برابر ابتلا به دیابت مربوط می شود.
دانشمندان با مطالعه سه هزار و 153 نفر بین سال های 1996 تا 2012 به مطالعه ارتباط سرطان با مصرف قهوه پرداختند و دریافتند کسانی که قهوه مصرف می کنند کمتر از دیگران به سرطان کبد مبتلا می شوند.
سرطان کبد، ششمین سرطان شایع در جهان است و شایع ترین علت مرگ ناشی از سرطان را نیز شامل می شود. هنگامی که سلول ها توانایی تقسیم و رشد عادی خود را از دست می دهند این موضوع منجر به تسخیر، تخریب و فاسد شدن بافت های سالم می شود و در نهایت، سرطان ایجاد خواهد شد.
شایعترین نوع سرطان کبد سرطان موسوم به «اچ سی سی» است که 90 درصد از همه سرطان های کبد را شامل می شود.
عفونت با ویروس های «هپاتیت بی و سی» همچنان عامل اصلی ابتلا به سرطان کبد محسوب می شود و دیگر مواردی که خطر ابتلا به سرطان کبد را بالا می برند عبارتند از مصرف الکل، دخانیات، چاقی و دیابت.
راز جوانی در سلامت کبد، قلب،معده و کلیه نهفته است. پوست بدن آینه تمام کبد است همین که روی آن جوش و لک دیدید کبد با کمبود ویتامین( ا) روبرو شده است و کبد شما تنبل شده در این مواقع مصرف روغن زیتون برای بدن مفید است و در بین وعده هایی غذایی گنجاند.
● کبد چگونه عضوی است ؟
کبد وظیفه سوخت ساز پروتینها چربیهاو کربوهیدراتها را در بدن به عهده دار د همچنین عمل ذخیره سازی و فعال سازی ویتامینها و املاح مهدنی و تولید صفرا بر عهده کبد است کبد آمونیاک سمی را به اوره تبدیل کرده و خون را از آن پاک می کند اوره و الکل را از خون می زداید و باکتریها و مواد زاید را نیز از بین می برد.
● موارد آسیب رسان به کبد
ِ ▪ اغراط در خوردن
▪ غذاهای چرب
▪ مصرف الکل و سیگار وکافین
▪ انواع داروهای خواراکی به ویژه قرصهای ضد بارداری
▪ شکر زیاد
● مصرف موارد زیر برای سلامت کبد توصیه میشود
▪ کنگر یا آرتیشو : داروی کبد است که از جمع شدن چربی هل در سلولهای کبدی جلوگیری میکند
▪ هلو: به علت داشتن برم برای کبد مفید است
▪ سیب باعث تحریک کبد و فعالیت وت ولید خون تمیز می گردد
▪ عصاره لیمو ترش + آب گرم بدون شکر روزی چند لیوان بیماریهای کبد را رفع میکند
▪ بادمجان کبابی برای کبد مفید است
▪ توت فرنگی اعمال کبد را منظم میکند
▪ انگور کبد را تقویت میکند و آن را به فعالیت وا میدارد
▪ گریپ فروت کبد را پاک میکند
▪ کرفس
▪ کاسنی اثرسود بخشی روی کبد دارد
منبع:آفتاب
دارای طعم تلخ و تند واضح با خاصیت پاک کنندگی خوب برای کید می باشد. مواد شیمیایی موجود در آرتیشوک به نام سینارین باعث افزایش تولید صفرا در کبد و تقویت بخشیدن به مجرای صفرا می شود. آرتیشوک همچنین باعث تقویت سلولهای دیواره کبد و نگاه داشتن آنها از صدمه می شود.
گیاه متداول در آشپزی که می تواند یکی از پاک کننده های کبد باشد . با توجه به تحقیقات انجام شده ، عصاره رزماری با کمک آنزیم های داخل کبد باعث دفع سریعتر مواد شیمیایی می شود.
زردچوبه خام محتوی روغنی است که باعث کاستن مقدار سم در بدن می شود . زردچوبۀ به رنگ طلایی را ، به عنوان مزه گرم در سبزیجات ، برنج، حبوبات، ماهی و مرغ می توان استفاده نمود.
قاصدک گیاه هرزی است دارای برگهای پهن تیغی شکل با گلهای زردی که بعدا به قاصدک تبدیل می شود و در چمنزارها یافت می شود. این گیاه سرشار از ویتامین آ ، آهن ، فسفر ، کلسیم و پتاسیم است. همینطور برای تقویت و شستشوی کبد استفاده می شود. چربی های ذخیره شده در کبد را از بین می برد. ضمنا دارای مزه ای تلخ می باشد. می توان هر از گاهی یک فنجان چای قاصدک برای خود درست کرد.
محرک صفرا و تمیز کننده کبد ، مدر و ملین و همچنین کم کننده کلسترول می باشد. از برگ های کاسنی می توان در سالاد نیز استفاده کرد.
پژوهشگران دانشگاه مینه سوتا معتقدند، چربی زیاد به کبد آسیب میرساند. در افراد چاقی که به بیماری کبد چرب مبتلا نیستند، چربی موجود در غذا در نهایت به کبد میچسبد و به اینترتیب چربی حتی در کبد افرادی که الکل استفاده نمیکنند نیز با ساز و کار نامعلومی تجمع میکند.
تحقیقات جدید نشان میدهد، چربی موجود در غذاها یکی از دلایل بیماری کبد چرب غیرالکلی محسوب میشود. به نظر میرسد ورود بیرویهی چربیها به درون کبد، زمینهساز این بیماری است؛ وقتی کبد توانایی تنظیم جذب چربیها را از دست میدهد. در افراد سالم حدود نصف چربی مصرفی به انرژی تبدیل شده و میسوزد و یک دوم باقی مانده در بافت چربی ذخیره میشود.
بهطور طبیعی فقط میزان کمی چربی در کبد ذخیره میشود. پیدا کردن ریشهی چربیهای ذخیره شده در کبد چرب غیرالکلی، برای پیشگیری و درمان این بیماری بسیار حایز اهمیت است.
کبد چرب به دلیل کاهش تحرک و تغذیه ناصحیح از مشکلات پزشکی رو به گسترش در جهان صنعتی امروز است. کبد چرب اختلال مزمن و بدون علامت کبدی است که علت آن تجمع چربی و التهاب در کبد است.
شایعترین علل کبد چرب در ایران چاقی، دیابت، سوءتغذیه و بالا بودن چربی خون است. در کشورهای دیگر دنیا مصرف بالای الکل از شایعترین علتها محسوب میشود.
از دیگر علل کبد چرب میتوان به کاهش وزن ناگهانی، اختلالات مادرزادی، سوء جذب چربی، تغذیه ناصحیح و مصرف بیش از حد چربی و کربوهیدرات، گرسنگی طولانی مدت و تغذیه وریدی طولانی مدت، اشاره کرد.
تحقیقات و بررسی ها همچنین نشان داده است داروهایی مانند کورتون ها، هورمونهای استروژن، قرصهای ضدبارداری، داروهای تقویت جنسی و استرس از عوامل زمینهساز این مشکل است.
کبد چرب بدون علامت است و در بعضی افراد ممکن است احساس پری شکم و درد خفیف ناحیه راست شکم را ایجاد کند، این مشکل معمولاً به صورت اتفاقی در حین بررسیهای آزمایشگاهی یا سونوگرافی مشخص میشود.....
در ادامه مطلب بخوانید.....
سرطان کبد رشد سرطانی سلولهای کبد میباشد که به صورت یک توده در قسمت فوقانی راست شکم و با علائم عمومی مانند زردی و ضعف خود را نشان میدهد.
نکات مهمی دربارۀ این سرطان:
کبد یک عضو حیاتی است
کبد نقش بسیار مهمی در متابولیسم پروتئین ها، چربی ها، کربوهیدرات ها و هورمون ها بازی میکند. کبد به کمک صفرایی که میسازد، باعث هضم چربی ها و حذف بیلی روبین ها (ضایعات هموگلوبین) میشود؛ همچنین در ذخیرۀ کربوهیدرات ها دخالت دارد و در دفع سموم و خروج برخی داروها سهیم است.
چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان کبد قرار دارند؟
افراد مبتلا به سیروز: چه ابتلای شان به سرطان به علت مصرف بیش از حد الکل باشد چه به علت ویروس هپاتیت B یا C: در واقع، سرطان کبد تقریباً همیشه بر اثر ابتلا به سیروز یا هپاتیت مزمن ایجاد میشود.
افراد بالای 50 تا 55 سال: میانگین سنی تشخیص سرطان کبد 63 سال است.
مردان: 79% موارد سرطان کبد، در مردان دیده میشود. در جهان، این سرطان به عنوان سومین علت مرگ مردان شناخته شده است.
مبتلایان به چاقی بیش از حد یا تجمع بیش از حد آهن درمان نشده (هموکروماتوز).
افرادی که در کشورهای در حال توسعه زندگی میکنند: مصرف مواد غذایی آلوده به کپک باعث تولید مواد سرطان زا میشود (آفلاتوکسین).
شایان ذکر است که شیوع ابتلا به سرطان کبد از بیست سال پیش تا کنون افزایش چشمگیری داشته است، احتمالاً علت این امر افزایش مصرف الکل، سرایت ویروس هپاتیت B و C، و ابتلا به سیروز باشد.
آیا سرطان کبد علائم ویژه ای دارد؟
سرطان کبد ممکن است خود را به شکل دردهای شکمی، تب، زردی، خستگی، تهوع، لاغری، آب آوردن شکم (جمع شدن مایع در حفرۀ شکمی) و ... نشان دهد.
اما در اغلب موارد، سرطان کبد به شکلی اتفاقی و در جریان اسکن کشف میگردد.
در اینجا باید خاطر نشان کنیم که کبد میتواند محل متاستاز یک سرطان دیگر هم باشد (سینه، کولون، تخمدان): بیش از یک سوم تمام سرطان ها به کبد سرایت میکنند.
تشخیص سرطان کبد چه طور ممکن است؟
در ادامه مطلب بخوانید...